PL

Szukaj

BERGAMO EN BRESCIA ITALIAANSE CULTUURHOOFDSTEDEN… EN HOOFDSTEDEN VAN GORGONZOLA!

Wiadomości

13 marca 2023

1min

116 widoki

BERGAMO EN BRESCIA ITALIAANSE CULTUURHOOFDSTEDEN… EN HOOFDSTEDEN VAN GORGONZOLA!

Gedurende het jaar Bergamo-Brescia Italiaanse Cultuurhoofdstad 2023 worden twee steden uit de Lombardije gevierd die beiden een rijk erfgoed aan geschiedenis en monumenten hebben dat de culturele geschiedenis van de streek aantoont, maar die ook onderling verbonden zijn vanwege een van de meest geëxporteerde producten ter wereld.

De kaasproductie speelt hier een belangrijke rol in. Zo is Bergamo de enige Europese provincie die zich kan beroemen op wel 9 verschillende BOB-kazen, waaronder Gorgonzola.

Het consortium heeft aan deze twee provincies, die deel uitmaken van het gebied waar al eeuwenlang Gorgonzola BOB geproduceerd wordt, twee etappes van de #gorgonzolatour gewijd. Dit is een online ressource die aan iedereen wordt aangeboden en de onverbrekelijke band tussen de meest bekende schimmelkaas ter wereld en diens streek benadrukt. De toer biedt routes aan die te voet of op de fiets kunnen worden afgelegd en artistieke en culturele pracht combineren met de tradities op het gebied van gastronomie en wijn van een unieke streek.

Ontdek Bergamo en Brescia, de Italiaanse cultuurhoofdsteden van 2023. Goede reis!

https://pl.gorgonzola.com/wirtualna-podroz/bergamo/

https://pl.gorgonzola.com/wirtualna-podroz/brescia/